Mad og drikke i Argentina

Mad og drikke i Argentina: Hvorfor at gå

Argentinske køkken er en melange af kontinentaleuropæiske (spansk, portugisisk, tyske, østrigske og mange andre), indfødte Indigenous, afrikanske og asiatiske. Nogle af de mest begunstigede fødevarer er pølse, pasta og desserter, som også er fælles for Europa og Nordamerika. Nogle af de lokale delikatesser omfatter empanadas (udstoppet wienerbrød), locro (blanding af bønner, kød, bacon, majs, græskar og løg), humitas og Yerba mate (en te som anses Argentinas nationale drik). Spicy spansk pølse (chorizo) og endda en mælk karamel marmelade kaldet Duce de Leche.

Almindelige fødevarer

Nogle af de mest almindelige fødevarer i den argentinske kost er deres højt proteinindhold kød såsom oksekød, som er kogt på grillen (asado). Bøf og ribben er begge meget populære som er krydret svinekød pølse, sort budding, fedtegrever og en særlig type brissel kaldet mollejas. I dele af landet, især Patagonia, lam og ged er de mest almindelige kød. Fælles snacks er paneret og stegt kød, som oftest spises som en sandwich. Grøntsager, salater fremstillet af kartoffelmos, samt tomater, løg, salat, squash og aubergine er meget vigtige i den argentinske kost.

Internationale fødevarer

Selvfølgelig, for turisten, en lille smag af hjem er aldrig langt væk i Argentina. På grund af det internationale køkken, Argentina tilbyder også en løsning for dem, der savner noget. Pizza, pasta, lasagne og ravioli er alle tilgængelige i mange steder. Hamburgere, hotdogs og tærter er over det hele. Som er tysk pølse, jødisk kosher, arabisk halal og kinesisk, vietnamesisk og thailandske retter. Der er endda en walisisk samfund, der er berømte for deres te huse, der tjener scones, marmelade og fløde.

Argentinske drinks

Argentinas traditionelle drik er en infusion af urter kaldet yerba mate. Dette traditionelt lavet drik er sødet med sukker eller aromatiseret med appelsinskal og kanel for at skjule en bitter smag. Yerba mate er en vigtig social ritual. Øl, vin og sodavand er alle tilgængelige selvfølgelig. I Argenina, soda er faktisk vin blandet med kulsyreholdigt vand. Den nationale øl er Quilmes og er fra Buenos Aires.

Midterområde

Hvorfor gå til den centrale region i Argentina er dels på grund af køkken. Dette område er omkring hovedstaden Buenos Aires og er faktisk baseret meget i traditionelle italienske retter. Dette område er også kendt for sine kvæg og dermed oksekød er en vigtig del af deres kost. Der er asado og dulce de leche, men også meget populær er Milanesa, som er dybest set paneret kød. Oksesteg, pizza er alle typiske for dette område. Nogle pizza specialiteter omfatter fyldte pizza, grillet pizza og champagneproplukke pizza. Brød fremstillet af kikærtedej er også lavet som det er alle de forskellige typer pasta, der anvendes i italiensk stil måltider.

Provinserne

Provinserne Argentina vært for en række meget lækre og unikke snacks og stilarter. Haven grøntsager er alle meget vigtige og en typisk måltid er locro, som er en gryderet fremstillet af forskellige typer af kornkerner. Majs kage, hjemmelavede væsker, destilleret vin og mange flere er alle en del af den provinsielle køkken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *