Mad til rejsende i Singapore

De singaporeanere elsker at Makan (spise, som de kalder det), og kan sværge ved deres mad, når det kommer til mangfoldighed af smagsoplevelser. Denne ø land, hvor forskellige kulturer trives under den samme himmel, er gastronomi muligheder bundet til at være diverse. Indbyggerne, som omfatter Malay, kinesisk, indianere, Peranakan og andre etniske grupper har beriget kulturen og bidrog til de rige buffet af epikuræiske lækkerier, der fortryller turister fra hele verden. Singapore kan score højt på dens geografiske attraktioner, men det vil ikke være forkert at sige, at fødevarer tjener en større kredit for sin blomstrende turisme. Uanset den etniske gruppe eller religion, vacationers aldrig glip af en chance for at prøve de aromatiske smag Singapore lå ud for dem. Selvom listen over delikatesser udstillet er endeløs, nogle retter såsom Laksa, Nasi Lemak, og Hainanese kylling ris øverst på listen over favoritter.

kinesisk

Kineserne har gjort et betydeligt bidrag til at gøre Singapore et mekka for madelskere. Maden er ikke bare krydret, men symbolsk også. Nudler er forbundet med lange alder, østers med held og fisk med velstand. Rejsende kan prøve alle slags kinesisk mad her, lige fra lækre dim sum, stegt kød, Char kway teow til de mest berømte dem som Bak chor mee, nudler med hakket svinekød, Chwee cheong sjovt, og Hainanese kylling ris. Mens du eksperimenterer alle disse, så glem ikke at prøve de kinesiske favoritter såsom bak Kut den, fisk hoved karry eller rojak og chili krabber.

Malay

Malajer er ikke mange i forhold til kineserne, men de var engang de oprindelige indbyggere. Deres køkken kan let skelnes fra de store mængder af krydderier, de bruger i deres kulinariske retter. De er også kendt for at bruge urter som ingefær, gurkemeje, citrongræs, galangarod, karry blade, rejer pasta og chili. Du vil finde hårdkogte æg, kalk og let krydret og sød sovs i Mee rebus. Den Mee Soto er en kylling suppe, som udgør kyllingebryst og æg nudler. Malay morgenmad er det Nasi Lemak. Sin enkleste former omfatter kogte ris i lyset kokosmælk, jordnødder, agurk og et strejf af chili.

Peranakan

Den Peranakan mad består også af aromatiske urter og krydderier som chili, citrongræs, rejer og tamarind pasta. Anvendelse af kokosmælk er også almindeligt med dem. Deres stil er dybest set en blanding af malaysisk og kineserne. Hvis du har lyst til at prøve noget af Peranakan, så glem ikke at prøve den Laksa eller Laksa lemak, det mest bemærkelsesværdige singaporeanske fad. Andre omfatter Chilli krabbe, Kaya, fremstillet af æg og kokos, Popiah og Mee siam, nudler lavet af rismel serveret i en sød-sure suppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *